Hoe werken we?

Hoe werken we?

Hulp in de huishouding op maat

Samen aan de slag

Samen aan de slag

U kunt meer dan u denkt

Cordaan Thuisdiensten is er om u te helpen zo lang mogelijk zelfstandig te wonen. In uw eigen huis, in uw eigen omgeving. Daarom geven we u daarvoor de ondersteuning die u nodig heeft. Ondersteuning op maat, noemen we dat. Dat betekent niet dat we klakkeloos al het huishoudelijke werk van u overnemen. Vaak kunnen mensen meer dan ze zelf denken. Ja, u ook. Natuurlijk blijven er altijd huishoudelijke taken over die u zelf niet meer kunt. En niet altijd staat er iemand van de mensen om u heen klaar. Dan doen wij het voor u. Met hulpen die weten wat ze moeten doen. Die van aanpakken weten. En die het ook gezellig vinden om een praatje te maken.

Wilt u weten of u ook in aanmerking komt voor thuishulp van Cordaan Thuisdiensten? Neem dan contact met ons op.

Hanane ait Abdellah Ouali, teamondersteuner bij Cordaan Thuisdiensten

Het bieden van een luisterend oor, geeft een voldoening na een dag werken.

Hoe gaat het met u?

Aandacht voor u

Natuurlijk krijgt u op de eerste plaats hulp in de huishouding omdat u niet alles meer kunt. Maar een thuishulp van Cordaan Thuisdiensten doet meer dan alleen maar uw huis schoon en leefbaar houden. Veel meer. Het is ook iemand die aandacht voor u heeft. Iemand die u er af en toe eens aan herinnert dat het tijd wordt voor wat beweging.

Uw thuishulp let er ook goed op of u nog actief genoeg bent. Een beetje beweging houdt een mens langer fit. Dat kan bijvoorbeeld al zijn door even mee te helpen met het werk in de huishouding. Kijk er ook niet gek van op als uw hulp u attent maakt op leuke dingen om te doen in de buurt. Koffie-ochtenden bijvoorbeeld, andere dingen die er bij u in de hoek worden georganiseerd, voorzieningen waar u gebruik van kunt maken. Door regelmatig de deur uit te gaan blijft u ook langer geestelijk fit.

Zo woont u langer thuis

Samen met u zorgen we ervoor dat u langer en vertrouwd zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Zo werkt het bij meneer Da Silva en zijn thuishulp Lili. 

Als er iets aan de hand is

Een oogje in het zeil voor uw gezondheid

Thuishulpen kijken altijd of het nog steeds goed met u gaat, lichamelijk en geestelijk. Daar trainen we onze hulpen ook in. Elke thuishulp heeft de beschikking over een signaalkaart. Daarop staan voorbeelden van signalen die erop kunnen wijzen dat er ‘iets’ aan de hand is. Of dat u er met uw hoofd niet altijd meer bij bent.

Ook merkt een thuishulp het direct als u een beetje eenzaam aan het worden bent. Vaak kan uw hulp u zelf al op het spoor zetten om iets aan uw situatie te veranderen. Maar niet altijd. In dat geval krijgt u bijvoorbeeld tip om contact op te nemen met een familielid of een mantelzorger.

Thuishulp en client staan buiten bij de plantjes
Samen afspraken maken

Werken in zelforganiserende teams

Bij Cordaan Thuisdiensten werken medewerkers in zogenaamde zelforganiserende teams. Wat betekent dat voor u als klant? Bijvoorbeeld dat u zelf, samen met uw thuishulp, de planning regelt. Fijn voor u, fijn voor uw thuishulp: komt het een keer niet goed uit, dan spreekt u samen gewoon een andere dag of tijd af. Zo hoeft u niet naar de servicedesk te bellen.

Wat het ook fijn maakt voor uw thuishulp is dat zij of hij meer plezier in het werk heeft. Niet alleen door zelf afspraken te maken. Ook omdat uw hulp in het team altijd vaste collega’s heeft in de eigen wijk of buurt. Kan uw thuishulp niet komen, dan regelt de medewerker zelf een vervanger uit het team. En omdat de teams vrij klein zijn, leert u meer collega’s kennen. Dat voorkomt dat u steeds weer andere collega’s over de vloer krijgt.

Rifka is aan het strijken

Zo blijven wij gezond

Onze thuishulpen krijgen ook zelf hulp

Dankbaar werk is het, thuishulp. Maar ook verantwoordelijk werk. Daarom vinden we het belangrijk dat onze medewerkers goed weten hoe ze u het beste kunnen helpen. Bijvoorbeeld: hoe doe je het werk in de huishouding op een gezonde manier? Met heldere praktijktrainingen houden we ook onze eigen medewerkers in conditie.

We trainen onze medewerkers ook op andere terreinen. Een voorbeeld: eventuele bijzonderheden in uw gezondheid signaleren. Thuishulpen hebben daarnaast de steun van de collega’s in hun eigen team. En als ze het idee hebben dat ze ergens in vastlopen, staan er een teamondersteuner en coördinator klaar.

Zo hebben we alles van A tot Z voor u en voor hen geregeld. Met maar één doel: ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Met de mensen om u heen die u kent. En de voorzieningen in de buurt die u waardeert. Wel zo vertrouwd.