Uw thuishulp

Het verhaal van Marisca

09/11/2021
Delen via \a\a

Als thuishulp maak je nogal eens wat mee.

5%20Deur%20op%20schoot.png

Lees vandaag het verhaal van Marisca. Deur op schoot

De datum weet ik nog goed: 6 oktober 2020. Mijn eerste week bij Ilona. Ik een beetje zenuwachtig, zij een jonge vrouw van 38 in een rolstoel. Ik kreeg een bakje thee en we maakten kennis. Daarna aan de slag. Ilona legde uit waar de spullen lagen. Tijdens het werk bleven we praten. Ze vertelde dat ze door een zeldzame spierziekte in een rolstoel zat. Terwijl ik in de badkamer ben, hoor ik een bonk. Ik kijk achterom: Ilona met de deur van de badkamer op schoot! Mijn hart ging tekeer, zo erg schrok ik. Meteen pakte ik de deur van haar schoot. Heb je ergens pijn? Maar door mijn schrik kreeg ze de slappe lach. En ik vervolgens ook.

Gelukkig is het goed afgelopen. We hebben het er nog weleens over. Ilona vind ik geweldig. Af en toe heeft ze zelfspot. Altijd is ze vrolijk, ondanks dat ik weet dat ze veel pijn heeft. Voor mij was het een eerste dag om nooit te vergeten.

Marisca

Een verhaal uit: Verhalen van een thuishulp, een boekje voor en door thuishulpen, uitgegeven door Cordaan Thuisdiensten ter gelegenheid van de Dag van de Thuiszorg, 2021.